Skip to content

Gallery and art by Amanda Egnell

Fri frakt hela juli inom Sverige. Ange koden "FRIFRAKT07" i kassan,

Cart
Utställning Tjolöholm Slott

Utställning Tjolöholm Slott

 

  • Välkomna på vernissage i Galleri Loftet den 29:e juni!

Josefin Andersson är tillbaka på Galleri Loftet i år igen, denna gång tillsammans med konstnärerna Agneta Gynning, Amanda Egnell, Emma Lindström och Elisabeth Lindeblad.

Från den 29:e juni till 3:e augusti är galleriet öppet varje dag, kl 11-16. Upplev en spännande blandning av lokal och nationell konst, med både målningar och skulpturer. Galleri Loftet ligger ovanpå Magasinet, en trappa upp bredvid Slottsbutiken.

Samtliga konstnärer är med och minglar under vernissagen. Nedan följer en kort introduktion av konstnärerna.

JOSEFIN ANDERSSON

För tredje sommaren i rad driver konstnärern och entreprenören Josefin Andersson Galleri Loftet på Tjolöholm. Att naturen, den lekfulla energin och flow är närvarande i Josefin Anderssons konst är det ingen tvekan om. Färgen och de tomma ytorna på det tjocka akvarellpapper hon målar på bidrar till en energigivande dynamik i hennes målningar, vilket skapar rörelse och stillhet på samma gång. Josefin menar att tuschen som hon skapar i tillsammans med vatten gör uttrycket lättillgängligt, lekfullt och behagligt – och är mycket uppskattat av konstsamlare.

Lekfullheten och den tillåtande approachen är något hon också väver in i allt hon skapar. Oavsett om det gäller konstnärskapet eller rollen som workshopledare, coach, föreläsare och yogalärare. Alla de delarna ihop med konstnärskapet jobbar hon med till vardags med Varberg som utgångspunkt. Hon betonar också alltid vikten av att lämna nyfikenhet och känsla till betraktaren, för det är där den faktiska konsten uppstår menar hon.

AGNETA GYNNING

Agneta Gynning, Limhamn, arbetar med skulptur i olika material från sval och stram brons och marmor till gummi och glas. Glaset är det senaste materialet som Agneta börjat arbeta i tillsammans med Orranäs glasbruk. Att testa sitt formspråk i nya material är en av Agnetas passioner. Agnetas konst lyckas förena influenser av både klassiskt och modernt. Den är inspirerad av det undermedvetna och i verken ryms en konstant känsla av rörelse och liv. Agneta Gynning hade sin första utställning 1995, sedan dess har hennes arbete visats i Skandinavien, Paris, London, New York, Miami och Shanghai, Tokyo Metropolitan Art Museum och i Florens i Basilican of San Lorenzo

I Sverige finner du Agnetas skulpturer både i offentlig miljö och i privata samlingar.

AMANDA EGNELL

Amanda Egnell är född och uppvuxen i Göteborg, ett stenkast från havet där hon har hämtat mycket av hennes inspiration.

Amanda skapar efter impuls och passion där hon litar på sin instinkt och skapandeprocessen. Hennes konst är färgstark, kraftfullt och energirik och tavlorna blir pampiga inslag på väggarna de klär. Amanda har ställt ut sina verk både i Sverige och utomlands. Hon har sålt tavlor till över 10 länder och driver sitt egna galleri “Galleri Egnell” på Olivedalsgatan 22 i Göteborg.

EMMA LINDSTRÖM

Emma Lindström, Göteborg, inspireras av livets sammankopplingar, där hon arbetar utifrån grundtanken att vår fysiska verklighet består av energi som vibrerar på olika frekvenser. Livet är byggt av kreativ energi; energi som formar materia, men också tankar och känslor. Resultatet blir spontant, men ändå inte, precis som livet självt. Emma jobbar intuitivt och känslostyrt, där färgen och de olika mediernas specifika egenskaper får ta en stort roll i skapandeprocessen.

Ett och samma konstverk kan ge upphov till en mängd olika känslor och idéer, beroende på vem som betraktar det. Vad som kan ses i hennes målningar anspelar på liv i många olika former; det kan vara celler i ett mikroskop, universum i ett teleskop, satellitbilder av en planet, eller t.ex bilder tagna under vatten. Hur man uppfattar och tolkar Emmas verk menar hon ligger i slutändan i betraktarens öga och det faktum att alla observationer är lika värda.

ELISABETH LINDEBLAD

Elisabeth Lindeblad är keramiker från Åsa. Temat för keramikutställningen hon ställer ut på Loftet är ”TELL US”. Verken är en hyllning till Moder jord och allt vi får ta del av genom henne och en stilla undran om hur Moder jorden vill ha det.

 

 

Back to blog

Art from Amanda Egnell